MI SMO SA VAMA

Pozovite za pomoć

+(65) - 269 - 236

Pošaljite nam imejl

[email protected]

Jevrejska 67,

Banja Luka, BiH

КатегоријеHumanitarni rad Promocija

Sve više oboljevaju osobe mlađe od 30 godina

Sredojevićeva i istakla da je Svjetska zdravstvena organizacija dokazala da solarijum izaziva karcinom kože.

Ona je upozorila da je melanom agresivna bolest i da se po uočavanju bilo kakvih promjena na koži treba hitno javiti dermatologu, ne treba ih ignorisati ili samostalno određivati terapiju, s obzirom da je izlječiv ako se uoči na vrijeme.

КатегоријеHumanitarni rad Promocija

Preventivna kampanja „Zaštiti kožu od sunca – spriječi melanom“

„Sve više oboljevaju mladi do 30 godine života, čemu doprinose česte posjete solarijumima i sunčanje u periodima kada su najjači sunčevi zraci i to bez adekvatne zaštite. Apelujem na građane, posebno mlade, da ne idu u solarijume, jer jedan odlazak, značajno povećava šansu da obolite od melanoma. Ne boravite na suncu u ljetnom periodu od 10 do 17 časova, niti u proljeće kada je UV zračenje visoko. Ako baš morate, nosite šešire, sunčane naočare, laganu odjeću dugih rukava i nogavica, a dijelove tijela koji nisu zaštićeni garderobom mažite kremom spf 50 +“, navodi ona.

КатегоријеNove terapije Vijesti

Svijetla budućnost mRNA vakcina

Vakcine igraju važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja štiteći nas od bolesti, umanjujući težinu ili trajanje bolesti. Pored ovih preventivnih vakcina, istraživači takođe rade na razvoju vakcina koje liječe bolesti, uključujući melanom, poznate kao terapeutske vakcine. Jedan od naučnika koji vodi ove studije je dr. Adil Daud, profesor i ko-direktor Centra za melanoma na Univerzitetu […]

КатегоријеHumanitarni rad Promocija Zdravstvena pomoć

Predstavljen rad Udruzenja pacijenata oboljelih od melanoma RS

„Ciljevi Udruženja su prvenstveno psiho-socijalna pomoć novooboljelim pacijentima, kao i članovima njihovih porodica, rad na prevenciji nastanka melanoma, kao i da izvršimo edukaciju o melanomu kao veoma teškoj i ozbiljnoj bolesti, te informišemo o dostupnosti terapija za pacijente“, navela je Jasminka Sredojević.